Vespa tours in Barolo – Barbaresco – Roero

Uw regio manager levert de vespa af in uw hotel, maakt uitgebreid kennis met u, bekijkt met u de trip van uw keuze, zal u de “do’s en don’ts“ van de vespa tonen én u ook een eindje laten toeren zodat u klaar bent voor de trips.

Uw route wordt getoond aan de hand van een gedetailleerd roadbook met foto's, herkenningspunten, plannetjes enz. of u kan ook kiezen zonder meerprijs voor onze Tripy gps-systemen (zolang beschikbaar in uw gekozen periode).

Vespa tour: Barolo (64 km)
Alba - Grinzane Cavour - Serralunga - Monforte - Barolo - La Morra
De Barolo-route - bij voorkeur de starter - brengt u langsheen 11 wijn producerende dorpjes - met mogelijkheid tot een bezoek aan het interactieve wijnmuseum Wi Mu, Museo Cavatappi, het bijwonen van een grissini workshop bij de ambachtelijke bakker én natuurlijk wijn proeven in beslist de meest historische wijnkelders. Geniet van het panoramisch uitzicht op het punt Belvedere in La Morra en van het prachtige middeleeuwse kader van Castello Grinzane Cavour.

Vespa tour: Barbaresco (60 km)

Alba -Neive - Barbaresco - Mango - Trezzo Tinella - S.Rocco Seno d’Elvio

De Barbaresco-route brengt u langheen een kapel waar de enoteca gehuisvest is en u zich te goed kan doen aan deze karaktervolle wijn, langs Neive waar u het allermooiste "Slow Food"-winkeltje zal vinden met terras om grandioos te genieten van plaatselijke specialiteiten, en nog talrijke andere sfeerrijke locaties. De Barbaresco wordt volledig gemaakt van Nebbiolo-druiven en hij wordt verbouwd in een klein landelijk gebied dat ten oosten van de stad Alba ligt en waartoe twee gemeentes van Alba, San Rocco Seno d'Elvio, behoren, evenals de dorpen Barbaresco, Neive en Treiso behoren.

 

 

Vespa tour: Roero (92 km)
Alba - Guarene - Castellinaldo - Canale - Montà - Monteu Roero - Baldissero - Monticello - Pollenzo - Cherasco - Verduno
De Roero, de derde van de Nebbiolo-wijnen, wordt geproduceerd in een gebied dat minder bekend is dan Barolo of Barbaresco. Tijdens deze tour rijdt u door landschappen die u met hun verscheidenheid zullen verbazen. Naast vele andere mooie belevenissen komt u door de wijngaarden van Castellinaldo en Canale, de bossen van Monteau en Baldissero en de heuvels van Cherasco en Verduno. U leert het land kennen waar de Slow Food en zijn filosofie is ontstaan. 

 

Laat alle zintuigen op volle kracht tijdens een degustatiediner in één van de vele Slow Food-restaurants. Mét onze speciale tips - die ook door de locals aangedaan worden en waarvan ook de recensies continu actueel gehouden worden - valt u niet in de zoveelste "tourist trap"! U beleeft het meest authentieke van wat Piemonte u te bieden heeft 24u op 24u, daar staan we garant voor! Uw vespa trip wordt beslist een ontdekkingsreis langsheen lokale ambachtelijke producenten met een zalige beleving, overheerlijke keuken in lokale restaurants en andere "must see places".

Voor elk wat wils dus en we willen dan ook voor het vespa seizoen 2020 u hierbij inlichten over de thema vespa tours. U heeft de keuze: een standaardpakket waarin enkel uw arrangement vespa opgenomen is (3 dagen vespa) of thema tour met 2 à 3 dagen vespa én een héél specifiek thematisch verblijf/activiteitenpakket.