Dag 1 is geheel gewijd aan de verkenning van het Barolo gebied en na een start af Cherasco gaat een wereld van genieten en degusteren van de plaatselijke specialiteiten voor u open. De vijf zintuigen worden maximaal geprikkeld. U gaat ook zelf aan de slag bij de lokale bakker in Barolo, verneemt alles over het ontstaan van grissini, hoe u te werk gaat bij de bereiding en steekt ook zelf de handen uit de mouwen! U degusteert wijnen op de meest inspirerende locaties, proeft het lekkere Panna-Cotta/Chinotto ijs in La Morra, degusteert Baci di Cherasco & zal ook een koffiebranderij bezoeken. In de late namiddag wordt u verwacht voor een kookworkshop waarbij één van de lokale chefs van een traditioneel familierestaurant u zal inwijden in de Piemontese keuken. Nadien wordt het pur sang genieten met passende wijnen bij wat u zelf klaargemaakt heeft als diner.

Dag 2 gaat u met de Vespa de Barbaresco regio verkennen en beleeft u ook in deze regio wijnen & Slow Food op de meest inspirerende wijze. U gaat een wijnboer bezoeken, of moeten we spreken van een wijnboerin (vrouw aan stuurboord), waar u vanaf het terras kan genieten van hun productie tijdens een boeiende uiteenzetting, zicht op de wijnheuvels rondom u. Nadien  zet u de tour verder en zal u kazen, salame en andere Piemontese producten degusteren in het meest charmante dorp van de Barbaresco regio. Tijdens de late namiddag zal u een "dolce" workshop beleven.

Wie dag 3 wil aansluiten, zal beslist ook culinair aan z'n trekken komen in het Roero gebied. Degusteren van groenten/fruit op siroop bij Michele Cuniberto, wijnen proeven in het unieke kader van een Ciabot, aan de slag bij la Mama a casa en kokkerellen in gezinsverband, culturele noot met een bezoek aan één van de vele kastelen.    

   piemonte kookworkshop 2-1 275x206