Vespa tours in Barolo – Barbaresco – Roero

Uw regio manager levert de vespa af in uw hotel, maakt uitgebreid kennis met u, bekijkt met u de trip van uw keuze, zal u de “do’s en don’ts“ van de vespa tonen én u ook een eindje laten toeren zodat u klaar bent voor de trips.

Uw route wordt getoond aan de hand van een gedetailleerd roadbook met foto's, herkenningspunten, plannetjes enz. of u kan ook kiezen zonder meerprijs voor onze Tripy gps-systemen (zolang beschikbaar in uw gekozen periode).

Vespa tour: Barolo (64 km)
Alba - Grinzane Cavour - Serralunga - Monforte - Barolo - La Morra
De Barolo-route - bij voorkeur de starter - brengt u langsheen 11 wijn producerende dorpjes - met mogelijkheid tot een bezoek aan het interactieve wijnmuseum Wi Mu, Museo Cavatappi, het bijwonen van een grissini workshop bij de ambachtelijke bakker én natuurlijk wijn proeven in beslist de meest historische wijnkelders. Geniet van het panoramisch uitzicht op het punt Belvedere in La Morra en van het prachtige middeleeuwse kader van Castello Grinzane Cavour.

Vespa tour: Barbaresco (60 km)

Alba -Neive - Barbaresco - Mango - Trezzo Tinella - S.Rocco Seno d’Elvio

De Barbaresco-route brengt u langheen een kapel waar de enoteca gehuisvest is en u zich te goed kan doen aan deze karaktervolle wijn, langs Neive waar u het allermooiste "Slow Food"-winkeltje zal vinden met terras om grandioos te genieten van plaatselijke specialiteiten, en nog talrijke andere sfeerrijke locaties. De Barbaresco wordt volledig gemaakt van Nebbiolo-druiven en hij wordt verbouwd in een klein landelijk gebied dat ten oosten van de stad Alba ligt en waartoe twee gemeentes van Alba, San Rocco Seno d'Elvio, behoren, evenals de dorpen Barbaresco, Neive en Treiso behoren.

 

 

Vespa tour: Roero (92 km)
Alba - Guarene - Castellinaldo - Canale - Montà - Monteu Roero - Baldissero - Monticello - Pollenzo - Cherasco - Verduno
De Roero, de derde van de Nebbiolo-wijnen, wordt geproduceerd in een gebied dat minder bekend is dan Barolo of Barbaresco. Tijdens deze tour rijdt u door landschappen die u met hun verscheidenheid zullen verbazen. Naast vele andere mooie belevenissen komt u door de wijngaarden van Castellinaldo en Canale, de bossen van Monteau en Baldissero en de heuvels van Cherasco en Verduno. U leert het land kennen waar de Slow Food en zijn filosofie is ontstaan. 

 

Laat alle zintuigen op volle kracht tijdens een degustatiediner in één van de vele Slow Food-restaurants. Mét onze speciale tips - die ook door de locals aangedaan worden en waarvan ook de recensies continu actueel gehouden worden - valt u niet in de zoveelste "tourist trap"! U beleeft het meest authentieke van wat Piemonte u te bieden heeft 24u op 24u, daar staan we garant voor! Uw vespa trip wordt beslist een ontdekkingsreis langsheen lokale ambachtelijke producenten met een zalige beleving, overheerlijke keuken in lokale restaurants en andere "must see places".

Voor elk wat wils dus en we willen dan ook voor het vespa seizoen 2020 u hierbij inlichten over de thema vespa tours. U heeft de keuze: een standaardpakket waarin enkel uw arrangement vespa opgenomen is (3 dagen vespa) of thema tour met 2 à 3 dagen vespa én een héél specifiek thematisch verblijf/activiteitenpakket.

Belgen die neergestreken zijn in Piemonte en gestart zijn met een agriturismo of bed&breakfast: ze zijn beslist dé ambassadeurs voor de regio. Vlamingen die hier een uitbating realiseren hebben heel wat te bieden naast de klassieke overnachtingen. Ze nemen je mee op sleeptouw voor tal van activiteiten en gegarandeerd beleef je Piemonte op de meest authentieke wijze. Met Vespa, Fiat 500, en andere vierwielers perfect te combineren.

belgen 1 x215belgen 2 x215belgen 3 x215

Truffels,  Slow Food & Barolo ! Met deze tour verrassen wij u met een hoogst exclusief programma. Truffels, zeker de Witte Alba Truffels, zijn de laatste jaren een prestige product geworden voor de "happy few"... Deze tour is een verwennerij in topformaat... De Witte Alba truffel is één van de meest begeerde truffels ter wereld én uiteraard enkel verkrijgbaar vanaf ongeveer 8 oktober, periode waarin u in Alba talrijke festiviteiten kan beleven. Maar ook buiten deze periode hebben wij voor u een programma... Een blik op beide programma's die elk hun charme hebben...

Periode witte Truffel Alba 

Dag 1: aankomst in Cherasco & vertrek af Arco di Trionfo na briefing met vespa of Fiat 500 naargelang de weersomstandigheden. In de voormiddag beleeft u een trekking in de natuur tijdens de welke een Truffelhunting/Truffelworkshop plaatsvindt (duur 2 uur). Een bijzondere unieke ervaring die zowel passieve kennisverwerving als actieve participatie inhoudt. U krijgt via een boeiende one-on-one begeleiding van de truffelhunter antwoord op de legendarische "w" vragen: wie, wat, waarom, wanneer en natuurlijk ook "hoe". Beleef de interactie tussen hond en mens en verneem vooral die dingen die eigenlijk enkel in het gesloten truffelhunters circuit rondgaan. De lichte lunch met degustatie plaatselijke ambachtelijke producten voorzien we tijdens een wijndegustatie bij één van de top wijnproducenten. In de namiddag zet u de normale tour verder langsheen de bezienswaardigheden van de 11 Barolo dorpjes (Wi Mu, Museo Cavatappi, Castello Grinzane Cavour, Banca del Vino) én zal u trouwens ook nog de handen uit de mouwen steken bij de lokale bakker waar u alles verneemt over het ontstaan, productie van Grissini én zelf ook aan de slag zal gaan. 

Artikel Truffelhunting 3-1 390x197Artikel Truffelhunting 3-2 148x197Artikel Truffelhunting 3-3 327x197

De inwendige mens wordt 's avonds versterkt met naar keuze een truffeldegustatiemenu / gastronomisch menu in een historische locatie.

Als verblijf suggereren we een uniek hotel met uitzicht over de wijngaarden, geheel gewijd aan de prestigieuze Barolo cru wijnen. "The place to be" voor wie kiest voor een kleinschalig hotel, kwalitatief topbeleving in panoramisch decor. 

Dag 2 zal u de Barbaresco zone verkennen met Vespa of Fiat 500, lichte lunch in een typisch familiaal gerund restaurant en natuurlijk ook her en der de lokale producten degusteren. Omstreeks 18.00u wordt u verwacht voor teruggave van de vespa/Fiat 500, wordt u nog een aperitief aangeboden, tenzij natuurlijk u ook een 3de dag vespa toert. Informatief: voor wie 2 dagen vespa wil beleven als een weekend activiteit vertellen we u alvast dat u op vrijdag een zeer vroege ochtendvlucht heeft, en op zaterdag een late avondvlucht, dus 2 dagen om op en top fulltime te genieten.

Facultatief - Voorstel dag 3: Vespa tour Roero gebied

Facultatief - Voorstel dag 4: Vespa Tour Alba Dogliani - Murazzano - Cortemilia - Borgomale - Benevello - Alba

Facultatief - Voorstel dag 5: Shopping Turijn, historische cafés en cultuur opsnuiven in en rond Turijn

Mogelijkheid tot huurwagen af Turijn luchthaven via onze partner.

 

Periode buiten Witte Alba Truffel: het programma wordt aangepast in die zin dat de Witte Alba truffel niet zal present zijn als rode draad doorheen het verhaal maar wél de zwarte truffel. U heeft een grotere garantie op zon, droog weer en u kan bijna 100% zeker genieten van "Dolce Far Niente" op de tweewieler.

Idem dito standaard voorstel 2 dagen, evt aangevuld met 3de dag tour in Roero en facultatieve uitstappen

 

Piemonte met de prachtige vergezichten van de heuvels, de wijngaarden in bloei en het charmante historische decor van kleine dorpjes voor jouw fotoshooting, je pré-wedding, huwelijksfeest en après-wedding: dat staat garant voor onvergetelijke, romantische & sterke beleefmomenten!

Van een eerder beperkt gebeuren voor enkel familie en vrienden tot een grootschalig event. Ons team zorgt voor alle elementen van A tot Z, detailgericht & focus op wat voor u als koppel belangrijk is, én dit rekening houdende met het budget dat u wil besteden. Liever "cosy" locaties of sites die een sfeer van historische waarden uitstralen? Originaliteit op en top met een Ape Calessino, luxe beleving voor één dag met Ferrari-Lamborghini-Maserati of toch kiezen voor de traditionele limousine? Als u zich helemaal klaar voelt om uw genodigden een beleving te bieden die nog jaren het "hot item" zal zijn, waarbij u én uw publiek opgaan in een roes van gelukzalig genieten, bent u beslist bij ons aan het goede adres.

Artikel - Wedding 2-3 306x191

 

De klassieke vespa tour 2 à 3 daagse gecombineerd met een programma waarbij "made by women" centraal staat. Waar u zal degusteren, lunchen of dineren, activiteiten beleven hebben allen één ding gemeen: een bedrijf waarvan de leiding in handen is van een ambitieuze & ondernemende vrouw. Iemand die haar plaats weet te behartigen in het ondernemingsklimaat van Langhe Roero én net het verschil maakt. Ideaal programma voor wie wat "punch" kan gebruiken nét door niet in een saaie presentatie in het zoveelste congres of clubavond maar écht wil "beleven" in een praktijk omgeving, die geïnspireerd wil worden door het talent "aan de overkant".

castellofaletti 298x215castellogrinzanecavour 283x215castellodiguarene 282x215

In Langhe Roero treft u in quasi elk dorp een kasteel. Dag 1 van uw vespa tour bezoekt u het Wi Mu belevingsmuseum (Barolo - Castello Falletti) waar u start op de bovenste verdieping en via een parcours met licht- en geluidseffecten naar de benedenverdieping gaat om te eindigen in de enoteca. Het klimaat, de aarde, de wisselende seizoenen met de herfstkleuren, de stilte van de winter en de prachtige bloei van lente en zomer, de handen die het land bewerken. Wijn en geschiedenis, wijn en kunst, wijn in films & muziek, wijn in literatuur en last but not least wijn en slow food. 

Uw vespa tour zal u verder leiden via Castello Grinzane Cavour, waar u het mooiste uitzicht heeft over de Langhe vallei en via een audio guide de rijke geschiedenis van dit kasteel zal ontdekken. U zal tevens op uw route nog andere pareltjes ontdekken die niet meteen altijd "open" zijn voor het publiek maar wel een aandachtmoment waard zijn.

Dag 2 zal u toeren in het Barbaresco gebied en verder rijden richting Govone waar u het kasteel zal bezoeken. U gaat heel even de grens met het Asti gebied overschrijden om een bezoek te brengen aan Marchesi Alfieri, zeer geliefd bij het Belgische koningshuis die banden hebben met de eigenaars van dit kasteel. Ter plaatse geniet u van een uitmuntende wijndegustatie.

Tijdens het geheel parcours zal u trouwens ook onze klassieke degustatiepunten aandoen.

Indien u meerdere dagen ter beschikking heeft, kan u dag 3 verder Roero verkennen en dag 4 richting Dogliani, Murazzano, Cortemilia, Borgomale vertoeven.

Het is ook steeds mogelijk om met een huurwagen het transport van Turijn luchthaven naar Cherasco te overbruggen. Voor uw overnachtingen suggereren wij een parel behorende tot het Erfgoed van de regio.

piemonte erfgoed 3-1 cherasco arco trionfale x215piemonte erfgoed 3-2 bond posepiemonte erfgoed 3-3 cappella ceretto x215

  

Een vrijgezellenuitje in Langhe Roero ... daarover zal nog lang nagepraat worden! En zo hoort het ook, want dit is iets wat zowel voor de toekomstige bruid of bruidegom in één schattenkist zit samen met het huwelijksfeest qua herinneringen. 

Bij dit programma gaan we er steeds van uit dat elke groep z'n eigen voorkeuren heeft en maatwerk aan de orde is. Hoe dan ook vespa zit als een standaard in uw programma samen eventueel met trekking in de wijngaarden, koken met la Mamma zodat de bruid of bruidegom meteen "de juiste weg inslaat", met een truffelhunter op pad gaan, een "blinde" wijnproef bij een wijnproducent en talrijke andere leuke activiteiten. En natuurlijk de laatste avond is er een verrassing voor de bruid en bruidegem ... Vul het contactformulier in en verneem alles over ons programma dat we 2 dagen (ochtendvlucht dag 1, avondvlucht dag 2) kunnen realiseren of een meerdaagse.

Wie meerdere dagen ter beschikking heeft, kan eventueel een wellness (dames) of een ultieme Quadtour ((heren) realiseren. Extra mogelijkheden zijn ballonvaart met champagneontbijt, op tocht met huifkar en pic nic tussen de wijngaarden en voor wie het iets '"ruimer" ziet, een extra dagtour met Ferrari's!

Vervoer van en naar luchthaven Turijn kunnen we tevens voor u voorzien heen en terug hetzij per mini bus shuttle of per Fiat 500.

 

 piemonte workshop 1-1 292x194

Deze vespa tour is de combinatie van genieten en op pad gaan met een fotograaf die u van A tot Z zal inwijden in de fotografie, een "hands on" workshop waarbij u geniet van het vespa toeren en tegelijkertijd momentopnamen maakt onder begeleiding van een professional.

U kan kiezen voor 2 dagen met fotograaf of eventueel 1 dag met fotograaf en volgende dag in self drive waarbij de klassieke vespa tour licht aanpast wordt zodat u die locaties aandoet waarbij u zich ten volle kan toespitsen op uw passie, fotografie. Kan u zich reeds voorstellen hoe mooi het eindresultaat zal zijn van fotografie in de middeleeuws ogende dorpjes, het leven zoals het is in de charmante & pittoreske dorpskernen, de op en top Piemontese ambachtelijke activiteiten zoals de druivenoogst binnenhalen, truffels zoeken, de bakker-slager-kaasboer enz... aan het werk... Onze fotograaf is een creatief jong talent met bijzondere invalshoek voor het bereiken van special effects.

U komt op de mooiste plekjes en zal de meest intensieve shots kunnen nemen.  En dat allemaal mét de vespa...

 

Dag 1 is geheel gewijd aan de verkenning van het Barolo gebied en na een start af Cherasco gaat een wereld van genieten en degusteren van de plaatselijke specialiteiten voor u open. De vijf zintuigen worden maximaal geprikkeld. U gaat ook zelf aan de slag bij de lokale bakker in Barolo, verneemt alles over het ontstaan van grissini, hoe u te werk gaat bij de bereiding en steekt ook zelf de handen uit de mouwen! U degusteert wijnen op de meest inspirerende locaties, proeft het lekkere Panna-Cotta/Chinotto ijs in La Morra, degusteert Baci di Cherasco & zal ook een koffiebranderij bezoeken. In de late namiddag wordt u verwacht voor een kookworkshop waarbij één van de lokale chefs van een traditioneel familierestaurant u zal inwijden in de Piemontese keuken. Nadien wordt het pur sang genieten met passende wijnen bij wat u zelf klaargemaakt heeft als diner.

Dag 2 gaat u met de Vespa de Barbaresco regio verkennen en beleeft u ook in deze regio wijnen & Slow Food op de meest inspirerende wijze. U gaat een wijnboer bezoeken, of moeten we spreken van een wijnboerin (vrouw aan stuurboord), waar u vanaf het terras kan genieten van hun productie tijdens een boeiende uiteenzetting, zicht op de wijnheuvels rondom u. Nadien  zet u de tour verder en zal u kazen, salame en andere Piemontese producten degusteren in het meest charmante dorp van de Barbaresco regio. Tijdens de late namiddag zal u een "dolce" workshop beleven.

Wie dag 3 wil aansluiten, zal beslist ook culinair aan z'n trekken komen in het Roero gebied. Degusteren van groenten/fruit op siroop bij Michele Cuniberto, wijnen proeven in het unieke kader van een Ciabot, aan de slag bij la Mama a casa en kokkerellen in gezinsverband, culturele noot met een bezoek aan één van de vele kastelen.    

   piemonte kookworkshop 2-1 275x206

Vespa & Sports biedt het antwoord voor diegene die niet meteen zo'n cultuurfreaks zijn maar wel bijzonder actief willen zijn, ook tijdens hun vakantie. Eerst even rustig genieten met de vespa, daarna the" heavy stuff", keuze uit mountainbike of quad rijden.

Dag 1 Barolo & Co: Afspraak in Cherasco bij een overheerlijke espresso van producent Revello in het historische centrum waarbij we u van A tot Z alle info verlenen. Na een korte testrit, waarbij u meteen ook een bezoek brengt aan de koffiebranderij, schiet u uit de startblokken. In La Morra zal u genieten van een "bio" wijndegustatie met een aanbod van kazen en salame. Ons standaard parcours brengt u langsheen diverse degustaties van lokale lekkernijen waar u ook zélf aan de slag gaat zoals in het grissini atelier.

U bereikt Pollenzo, Unesco werelderfgoed met een bezoek aan Banca del Vino én de bakermat van Slow Food om daarna in Cherasco te genieten van Baci di Cherasco in Pasticceria Barbero (een overheerlijke chocoladedegustatie). Onze hotel suggestie bevindt zich nabij een zeer mooi wandelparcours tussen de hazelnoten bomen en wijngaarden. Na een zestal uur Vespa touren zal u dus zeker nog volop genieten van de natuur met een trekking doorheen terreinen van hazelnotenbomen, wijngaarden en "on top" genieten van een pick nick aperitivo die u meekreeg in de rugzak.

Dag 2 Barbaresco & Co: Alvorens u de motor terug aanzet, onderneemt u een fikse wandeling of jogging langsheen het parcours dat start en eindigt bij het hotel. Vandaag verkent u de Barbareso regio, gaat u wijn degusteren op de top van een heuvel in een agriturismo & tevens producent van lekkere barbera en barbaresco wijnen, nuttigt u een lichte lunch op het terras van het gezelligste dorpje van de Langhe vallei. U degusteert onderweg ambachtelijk geproduceerde producten.

Na het inleveren van uw vespa in Cherasco geniet u nog van een jogging op de muren van deze historische stad. U wordt overgebracht naar uw b&b, agriturismo of hotel, geniet nog van een verkwikkende douche en kort aperitivo. Nagenieten van een aperitivo en - afhankelijk van twee dagen of meerdere dagen - wordt uw shuttle voorzien richting luchthaven.

Voor wie 3 dagen ter beschikking heeft, suggereren we een dagje Roero extra, met dé vespa of eventueel per mountainbike of per quad. Wie nog meer dagen wenst te verblijven, kan evt dagtrips naar Turijn, Savona kust, Milaan het lager gelegen Langhe gedeelte inlassen....

 piemonte wellness 1-4 x206

Ideaal programma voor de lente of herfst waarbij u vespa toeren combineert met een vleugje wellness.

Dag 1: aankomst in Cherasco, briefing tijdens een heerlijke espresso van Café Revello en daarna on the road. De route zal u leiden via diverse degustatiepunten waar u kan genieten van de overheerlijke ambachtelijk geproduceerde lekkernijen...Van grissini's maken tot producten op basis van truffel degusteren, van Baci di Cherasco, nougat tot honing, bezoek aan een koffiebranderij en degustatie tot een (bio) wijndegustatie met heerlijke light lunch kazen en salame. Om niet te vergeten:  Italiaans ijsje Panna Cotta met Chinotto.  Onze suggesties voor het diner zijn afhankelijk de keuze van hotels die we suggereren in functie van uw specifieke data. 

Dag 2 gaat u de Barbaresco regio verkennen, heerlijk lunchen op wellicht het mooiste terras van de regio met een aanbod van regionale hapjes en wijn (light lunch), genieten van het panoramisch decor vanop een heuvel in een agriturismo en proeven van hun uitstekende wijnen, u geniet van een demonstratie verse pasta maken bij "mama à casa sua" of gaat een heuse kookworkshop beleven in een traditioneel Piemontees restaurant in de vroege avond met diner nadien.

Dag 3 is geheel gewijd aan body & soul. U kan kiezen uit verschillende programma's.

A/ pure wellness met onder andere massages, handverzorgingen, gezichtsverzorgingen

B/ halve dag wellness bestaande uit massage 1 uur en 1 uur gezichtsverzorging en halve dag spirituele workshop

C/ volledige dag "spiritualaliteit  & zen beleven" workshop  

Deze workshop "spiritualiteit" & zen beleven" wordt gegeven door een Vlaamstalige consulente in private "one on one" sessie of per koppel of per groep. Bedoeling is mentale wellness na 1 dag op een hoger niveau te tillen.

 piemonte wellness 2-2piemonte wellness 2-4